2013. november 25., hétfő

A Callaneticsről


A callanetics sokban hasonlít a pilateshez. Nem véletlenül, hiszen a két mozgásfajta alapjai azonosak. Az amerikai Callan Pickney saját módszere kifejlesztésekor a nyolcvanas években a pilates gyökereihez nyúlt vissza.

A Callanetics torna során elsősorban a mélyen fekvő izmok dolgoznak. A callanetics pontosan beállított, tudatosan végzett mozdulatokon keresztül dolgoztatja meg az összes izomcsoportot.

A gyakorlatok különválasztják az egyes izomcsoportokat, izmokat és ismétlődő, kis mozdulatokkal dolgoztatják meg azokat. Minden erősítő mozdulatsort nyújtás követ, megteremtve a teljes test egészségét, erejét, rugalmasságát.

Jellegzetes elem a csípő billentése. Így kevésbé terheljük a gerincet, ugyanakkor az izmok sokkal intenzívebben dolgozhatnak.

A Callanetics alapvetően egy alakformáló, (kondicionáló), erősítő óra. A gyakorlatok erősítik a kar-, a mell és a hátizmokat, a gerinc menti izmok, és a törzsizomzat erősítésével javítják a testtartást, enyhítik a hátfájást.  Feszesebbé teszik a hasat és a combot, formálják a feneket és a csípőt.

A nyújtás és a figyelem összpontosítása révén a callaneticsnek relaxáló,feszültségoldó hatása is van.

Kinek ajánlott?


Szinte mindenkinek, aki intenzív, és tudatos mozgásra vágyik vagy akik egy biztonságos,  ízületkímélő mozgásformát keresnek.

Műtétek utáni rehabilitációs idő csökkentésére, a csípő- és térdízületi fájdalmak enyhítésére vagy a gerincproblémák kiegészítő kezelésére orvosok is javasolják.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése